Därför bör du överväga att utbilda dig på distans

Om du just nu känner att du står still i ditt yrkesliv eller om du börjar bli sugen på nya utmaningar kan det vara svårt att veta i vilken ände som man ska börja. Att utbilda sig inom någonting nytt eller som har en direkt koppling till det man jobbar med idag kan vara ett utmärkt sätt att bättra på sina egna kunskaper och samtidigt få till en förändring.

 

I den här texten kommer vi att prata närmare kring några av fördelarna som finns med att studera på distans. Att sätta igång med att plugga hemifrån har aldrig varit lika lätt som det är idag och oavsett om du vill studera internationella relationer eller läsa en lönekonsult utbildning så finns det goda möjligheter att hitta någonting som intresserar dig. 

 

Det är väldigt tillgängligt  

Den största fördelen med att studera på distans är att det är någonting som är väldigt tillgängligt och enkelt att sätta igång med. Även om Sverige är ett land där det finns rätt många universitet och högskolor så är det långt ifrån säkert att du bor i närheten av något av dessa lärosäten. Samtidigt så kan det också kännas allt annat än lockande att riva upp sina rötter för att flytta någon annanstans bara för att studera under en termin eller ett år. För att kunna delta i distansutbildningar är det enda som krävs möjligheten att använda sig av en dator med internetuppkoppling. 

 

Det går ofta att fortsätta jobba medans man studerar 

En annan stor fördel med att plugga på distans är att man i många fall kan fortsätta arbeta där man gör i dagsläget. Detta är någonting som kan vara väldigt skönt, då man slipper oroa sig för att leta efter ett nytt jobb på exempelvis en studieort en bit bort ifrån där man bor. Även om man kanske inte kan fortsätta arbeta på heltid med det som man gör just nu kan man i många fall med hjälp av lite kreativ schemaläggning fortsätta arbeta relativt mycket. 

 

Det är ofta billigare än att studera på plats

 

Även om man kanske behöver ta lån för att ha möjlighet att få ekonomin att gå ihop så är det ofta väldigt ekonomiskt utmanande att studera. En av de största fördelarna med att studera på distans är att det ofta blir väldigt mycket billigare. Det går att spara in på vardagliga utgifter, samtidigt som man inte behöver betala för att ha möjlighet att exempelvis pendla.

 

Det är ett fantastiskt sätt att bättra på sina egna kompetenser 

 

Om man just nu känner sig relativt nöjd i sin yrkesroll, men vill ha möjlighet att ta på sig andra och kanske lite mer spännande uppdrag kan en kompleterande distansutbildning vara någonting som passar som handen i handsken. Genom att utbilda sig inom någonting nischat kan man i många fall göra sig själv mer attraktiv för arbetsgivare. Om du exempelvis har ansökt för ett uppdrag är sannolikheterna större att du får jobbet om du har spetskompetens inom specifika ämnen.